Машина за топъл печат

“Графобал България”АД разполага с две машини за топъл печат:

  • хибридна машина за топъл печат и щанц автомат BRAUSE 1050SEF
  • оригинална "Hot foil Heidelberg" с размер на листа 50х70

 

Топлият печат е метод на печатане на принципа на високия печат. За тази цел е необходимо да се изработи клише на елемента, който ще се печата с
лед изработването на клишето (което има огледален образ) с помощта на фолио, чрез загряване и натиск става отпечатването върху хартия, картон и кожа.

Топлият печат е метод за трансфер на метализиран или пигментен слой от носещата повърхност, известна като фолио, върху предмет, използвайки топлина, натиск и време. Клишетата служат за трансфериране на желания образ върху предмета. Използваме го за подчертаване на желани елементи като по този начин продуктите стават по-луксозни. Обикновено се прилага при заглавни страници на луксозни каталози, за надписване на тефтери, на луксозни покани и визитки.

Фолиото може да бъде златисто, сребристо, в различни метализирани и флуорисцентни наситени цветове, които не могат да се получат с офсетови мастила. Топлия печат се прилага при заглавни страници, луксозни каталози, календари, тефтери, менюта, папки, покани и други луксозни изделия.

Нашите клиенти